Θα επιτρέψουμε την "υπαλληλοποίηση" των δικηγόρων του Κτηματολογίου;

Με μια πρωτοφανή στην ιστορία του δικηγορικού λειτουργήματος διάταξη που περιέχεται σε σχέδιο Νόμου με τίτλο "ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ" επιχειρείται η "υπαλληλοποίηση" (επ'απειλή απόλυσης) εμμίσθων συναδέλφων μας, αφού από τους εξήντα τρεις (63) συναδέλφους, μόνον οι 12 θα παραμείνουν, ενώ στους υπολοίπους παρέχεται η δυνατότητα να καταλάβουν θέσεις διοικητικών υπαλλήλων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. 
Είναι προφανές πως η μειωτική της προσωπικότητας των συναδέλφων και απάδουσα προς το δικηγορικό λειτούργημα αυτή προσπάθεια είναι αποκρουστέα ως μη νόμιμη, αφού προσκρούει στις αναγκαστικού δικαίου διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων.
Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας και προς το σκοπό αυτό αποστείλαμε και σχετική επιστολή στους αρμοδίους Υπουργούς με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, ο οποίος επίσης ασχολείται πολύ θερμά με το θέμα!

Σχόλια

  1. Δημήτρης Ευγενίδης3 Νοεμβρίου 2017 στις 7:46 μ.μ.

    Πράγματι επικίνδυνη εξέλιξη! Συνδυάζεται με την πλήρη κρατικοποίηση του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ. Είναι ευκαιρία ενοψή των εκλογών στο ΔΣΑ να ενεργοποιηθουν και να πάρουν θέση οι υποψήφιοι προεδροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι είναι υπέρ των απόψεών μας! Το θέμα είναι μη μένουμε στα λόγια και να κινούμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πίστωση τραπεζικών λογαριασμών με τις επιστροφές εισφορών τ.ΕΤΕΑΕΠ

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων για την εξαίρεση των εμμίσθων του δημοσίου από τις μισθολογικές προαγωγές

Σε λειτουργία η υπηρεσία επιστροφής εισφορών 2019-2020 σε έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς